Schilderkunst in de kerk 2023

Mijn naam is Kees Bruijnes en ik schilder al heel lang.
Eerst nam ik vier winterseizoenen les in teken- en schildertechnieken en daarna ben ik zelf begonnen. Zodra het voorjaar begint en de buitentemperatuur voldoende is om een dag buiten te staan begeef ik me naar een lang tevoren gekozen mooie plek met de zon in de rug, weg van het verkeer en met voldoende ruimte om lekker te schilderen.
Als je een hele dag, de aan je geopenbaarde natuur in je opneemt, gebeurt er wat met je. Ieder mens kent de emotie bij het zien van een natuurverschijnsel als een mooie zonsondergang. Welnu als je staat te schilderen ontstaat er in je geest een ongeveer dubbel zo grote emotie en respect voor de natuur. Dat komt omdat je er niet alleen naar kijkt maar er ook iets mee doet.
Je probeert het vast te leggen als een soort eerbetoon aan de natuur en onze prachtige planeet.

En als de herfst intreedt vraag ik mensen te poseren. Daarbij komt dan weer de* speciale kant van portretschilderen om de hoek kijken. Want een portret moet in de eerste plaats gelijkenis vertonen met degene die geposeerd heeft. Dat is niet altijd makkelijk. Ik ben dan ook altijd bezig me te oefenen op een terras of in de trein om ongezien tekeningetjes te maken van mensen.
Deze expositie toont zowel de landschapsschilderijen als de portretten. Ik hoop dat u er met plezier naar kijkt. Met groet van Kees Bruijnes

Johannes de Doperkerk – ’s-Heer Abtskerke
zaterdagen in augustus/september van 13.30 tot 16.00 uur.


Poppenkunst in de kerk 2023

Haar hele leven is Connie Polfliet bezig met, wat ze zelf zegt: ‘gepriegel’ Ze werkte jaren in de zorg, tot ze besloot een cursus poppen maken te volgen, wat ze maar een korte tijd deed, omdat ze haar eigen style wilde ontwikkelen.
Daardoor werd ze steeds beter en deed dan ook mee aan de grootste Internationale poppenbeurs van Europa, in Ahoy in Rotterdam. Deze wedstrijd had een mooi resultaat tot gevolg: in 2000 won ze de Poppenring. De mooiste pop werd gekozen door het publiek, uit de genomineerde poppen!
Connie maakt de poppen van zelfhardende klei. Zelfs de kleding, dus geen jurk of jas van stof.
Te bekijken in de Kerk van ’s-Heer Abtskerke,
iedere zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur, augustus / september 2023.
*****************************© Protestante Kerk 's-Heer Abtskerke links