ArchiefHigh Tea“Gods liefde uitdragen met handen en voeten”

Onze kerk van 's-Heer Abtskerke staat pontificaal in het midden. De inwoners van het dorp zouden de 14e-eeuwse Johannes de Doperkerk niet graag willen missen, ook al worden de zondagse diensten lang niet meer door iedereen bezocht. Met een jaarlijkse high tea wil de diaconie de band met het dorp versterken.

U kunt het hele artikel, wat in uitgave februari 2020 van 'Woord en Weg' staat, lezen, door op de afbeelding te klikken.

Festival Cultuur uit de Zak! 2021


En dan is het opeens 24 oktober en het Festival voorbij.
Diverse bezoekers en medewerkers meldden gisteren dat ze er met veel plezier op terugkijken.
Er werden ‘s-morgens nog steeds boeken aangeleverd en zo waren de boekendames om 08.00 uur al weer aan het sorteren.
Rond 09.40 uur was er gelukkig nog even tijd voor koffie en tegen tienen stonden de eerste 2 QR-controleurs bij de ingang, voor iedereen een nieuwe ervaring!
Na de opening door de wethouder en het eerste stukje op het orgel waren de kinderen aan de beurt. Voorlezen van de eekhoorns, voelen in de voeldoos en daarna samen boekenleggers maken. De 16 aanwezige kinderen hebben er van genoten.

Inmiddels was ook tijd om alle schilderijen en keramiek te bekijken en binnen een uur was het eerste schilderij zelfs al verkocht.
In de kerkbanken was de boekenverkoop druk bezig met aan het eind een netto opbrengst van € 428,60. En dat bij een verkoopprijs van max € 2,- per boek.
Intussen speelde het orgel geregeld, een paar bezoekers vertelden daar speciaal voor gekomen te zijn. De hele dag liep het gezellig door, zodat er alle tijd was voor een praatje en om eens nieuwe mensen te leren kennen. En dat was toch ook een belangrijk doel van de dag.

Rond 15.00 uur begonnen we af te sluiten en op te ruimen en om 16.20 uur draaiden we de sleutel in de grote voordeur om. We kijken terug op een geslaagd evenement!

Een paar foto's

*****************************


Kringwerk 2020-2021


In de nieuwe uitgave van de Kringwerkgids 2020 - 2021 vindt u het aanbod uit de regio.
Een gids vol met leuke en interessante gesprekskringen..... en veel meer!
Klik op de afbeelding om te downloaden!Door een vergissing is de kring op het inlegvel niet terechtgekomen in de Kringwerkgids 2020-2021. Daarom voegen we het als bijlage toe.
De vorm van het inlegvel geeft u de mogelijkheid om dit deel aan uw Kringwerkgids toe te voegen.
Klik op de afbeelding om te downloaden!*****************************


Thuis herdenken ---- Dodenherdenking ---- 4 mei 2020
Ieder jaar wordt op 4 mei tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur.
Het Nationaal Comité roept alle blazers van Nederland op het Taptoe signaal mee te spelen vanuit huis.

Ook in ’s-Heer Abtskerke deden we mee en klonk het signaal Taptoe vanaf de kerktoren van de Johannes de Doper kerk. Het signaal Taptoe en het Wilhelmus werden geblazen door Corien de Waaij, Marina en Jan Mol.*****************************Nieuwsbrief
Door de huidige omstandigheden zijn wij genoodzaakt onze deuren te sluiten. Het Coronavirus houdt ons allemaal bezig.
Om toch in contact met onze leden en dorpsgenoten te blijven hebben wij een nieuwsbrief uitgegeven.
Door te klikken op de afbeelding in de kolom 'actualiteiten',  wordt deze naar uw computer gedownload.

*****************************

Geloven in Coronatijd --- (23 april 2020)
Een brief ter bezinning en bemoediging door onze dominee Egbert Rietveld.
Door te klikken op de afbeelding in de kolom 'actualiteiten',  wordt deze naar uw computer gedownload.*****************************

In de Kringwerk brochure 2019 - 2020 vindt u het aanbod uit de regio. Een brochure vol met leuke en interessante gesprekskringen..... en veel meer!
Klik op de afbeelding om te downloaden.
*****************************

In de Kringwerk brochure 2018 - 2019 vindt u het aanbod uit de regio. Een brochure vol met leuke en interessante gesprekskringen..... en veel meer!
Klik op de afbeelding om te downloaden.
*****************************

De vijfde uitgave (november 2017) van Trio-Nieuws. Een informatiebulletin vanuit de drie samenwerkende gemeenten: 's-Heer Abtskerke, Nisse en Hoedekenskerke.
Klik op de afbeelding om te downloaden.
*****************************

In de Kringwerk brochure 2017 - 2018 vindt u het aanbod uit de regio. Een brochure vol met leuke en interessante gesprekskringen..... en veel meer!
Klik op de afbeelding om te downloaden.
*****************************

De vierde uitgave (maart 2017) van Trio-Nieuws. Een informatiebulletin vanuit de drie samenwerkende gemeenten: 's-Heer Abtskerke, Nisse en Hoedekenskerke.
Klik op de afbeelding om te downloaden.
*****************************

In de Kringwerk brochure 2016 - 2017 vindt u het aanbod uit de regio. Een brochure vol met leuke en interessante gesprekskringen..... en veel meer!
Klik op de afbeelding
*****************************

De derde uitgave (september 2016) van Trio-Nieuws. Een informatiebulletin vanuit de drie samenwerkende gemeenten: 's-Heer Abtskerke, Nisse en Hoedekenskerke.
Klik op de afbeelding
*****************************

De tweede uitgave (maart 2016) van Trio-Nieuws. Een informatiebulletin vanuit de drie samenwerkende gemeenten: 's-Heer Abtskerke, Nisse en Hoedekenskerke.
Klik op de afbeelding
*****************************

De eerste uitgave (sept.2015) van Trio-Nieuws. Een informatiebulletin vanuit de drie samenwerkende gemeenten: 's-Heer Abtskerke, Nisse en Hoedekenskerke.
Klik op de afbeelding
*****************************

Het boekje met het 'Kringwerk / Winterwerk 2015 - 2016'.
Klik op de afbeelding.

*****************************

Verslag Rommelmarkt Zaterdag 6 juni 2015
Klik op de afbeelding

© Protestantse Kerk 's-Heer Abtskerke links 2166