Predikant ds. Egbert Rietveld

De gemeente ’s-Heer Abtskerke heeft een gezamenlijke fulltime predikant met twee collega gemeenten. Er is een samenwerkingsovereenkomst met Nisse en Hoedekenskerke.

Ds. Rietveld is sinds 1 september 2012 werkzaam in ons mooie dorp. Hiervoor werkte en woonde hij met vrouw en drie kinderen in Brielle en daarvoor in Heinkenszand. Dus helemaal nieuw is deze streek niet voor hem.

Ds. Rietveld vertelt: “naast de zondagse diensten behoort pastoraat tot de kerntaken van mijn werk als predikant. Maar pastoraat, als omzien naar elkaar, wordt ook breder gedragen in deze gemeente en daar ben ik blij om.
Geloven doet een beroep op ons denken, maar is zeker ook een zaak van hart en handen. Dat houdt kerkmensen bij de tijd en geloofwaardig.
Bindende plek, blijft die mooie, juist heel oude kerk op de Ring. Het is een rijk bezit voor heel het dorp. Iedere keer kan ik genieten van de hoge lichtval door de ranke gotische ramen van het koor.

Ruimte om te koesteren, om zomaar stil te zijn. Ruimte wil het ook zijn om te vullen met liederen. Zingen, ik doe het graag en met hart en ziel. Door zingen uit een mens niet alleen zijn geloof, maar zingen wij ons ook geloof te binnen. Dat kunnen oude, vertrouwde liederen zijn, maar ook eigentijdse liederen”.

© Protestante Kerk 's-Heer Abtskerke links